Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Kreamar/Fővárosi Sütőipari Vállalat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Fővárosi Sütőipari Vállalat (rövidítve: FSV; egy sütőipari vállalat volt Magyarországon 1964 és a rendszerváltás között.

Székhelye[szerkesztés]

1149 Budapest, Angol u. 17 - 19.

Története[szerkesztés]

A vállalat a budapesti sütőipari üzemek 1949 és 1952 közötti államosítása, szervezeti formáinak többszöri változása után,1964-ben alakult meg (hivatalosan 1963.......napjával). Közvetlen elődje az 1945-ben létesített Községi Kenyérgyártó Vállalat volt, amely az 1909-ben üzembe helyezett Budapest Székesfővárosi Községi Kenyérgyárat üzemeltette tovább. Az 1980-as évek elején meglezdődött jelentős fejlesztés eredményeként épült fel a Váci uti, a Méta úti és a Hungária körúti kenyérgyár, a többi gyárban pedig termelésfejlesztést, korszerűsítést hajtottak végra.

A Fővárosi Sütőipari Vállalat 1990-ben négy termelő és egy szolgáltató gyáregységgel rendelkezett. Fő tevékenysége sütő-, tészta- és édesipari termékek gyártása és forgalmazása részben saját ülethálózatán keresztül. 2500 dolgozójával Budapest ellátásában döntő szerepet játszott. [1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Budapest lexikon 1. kötet 468. old.

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikek[szerkesztés]

Községi Kenyérgyár

További információk[szerkesztés]

Megjegyzés[szerkesztés]

Ennek az allapnak a léte nem akadályoz abban másokat, hogy a témájáról írhassanak. Fennállása alatt bármikor bárki zavartalanul kezdhet azonos vagy hasonló című szócikket illetve a véleményét, észrevételeit addig is kifejtheti az allap vitalapján.

Amennyiben bárki jelzi a szerkesztési szándékát az allap vitalapján, kérésére az allap haladéktalanul átkerül a fő névtérbe, hogy azután a szövegét szerkeszthesse.